Ketens

Wij gaan voor korte ketens!

We vinden het belangrijk om de productieketens voor ons graan zo kort mogelijk te houden. Dat betekent: zoveel mogelijk lokale schakels in de ketens voor brood en bier.

Wij verkopen de vermoute gerst aan twee Wageningse brouwerijen, Onder de Linden en Stadsbrouwerij Wageningen, maar ook aan Stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar.

Op diverse plaatsen in Wageningen is Ons Bier te verkrijgen dat gebrouwen wordt door de brouwerij in Zevenaar. En sinds kort brouwt de Stadsbrouwerij Wageningen voor De Korenschoof het exclusieve blond De Wageningse Engel. Misschien heeft u het al gezien, met zijn opvallende blauwe etiket van de hand van Henk van Ruitenbeek.

Maar weinig mensen weten dat onze rogge rechtstreeks naar de Wageningse molen De Vlijt gaat. Een deel van het roggemeel gaat naar Bakkerij Stroop die er tarwe-roggebrood en meergranenbrood van bakt voor verkoop bij Odin in Wageningen en Kardoen in Bennekom. Deze twee broden hebben dus 20 en 10% rogge die geteeld is binnen onze gemeentegrenzen.

Graan voor écht Wagenings brood en écht Wagenings bier