Ons Bier

Wij verkopen drie soorten bier: Tripel en Blond, zowel in kleine als in grote flessen en Wageningse Engel (alleen grote flessen).

Bier is ons uithangbord: hiermee willen we de aandacht vestigen op onze missie : het instandhouden van waardevolle landschapselementen op de Wageningse Eng.

Sinds een aantal jaren bestaat er Ons Bier, als Blond en als Tripel. Vroeger betrokken we dat van een -inmiddels opgeheven- brouwerij in Zevenaar. Maar binnenkort komt het uit de ketels van de Stadsbrouwerij Wageningen. Met een vernieuwde uitstraling, maar één die nog wel steeds herkenbaar is als Ons Bier van de Korenschoof.

Daarnaast is er nu de Wageningse Engel. Het is een blond bier met een uniek recept. Natuurlijk gemaakt met brouwgerst van onze eigen akkers, Wagenings water, vakmanschap van de Wageningse brouwers en als klap op de vuurpijl een prachtig etiket van Henk van Ruitenbeek. Helemaal een Veluws Streekproduct status waardig!

Doordat Wageningse Engel onderdeel is van het assortiment van de Stadsbrouwerij Wageningen is het op veel plaatsen in Wageningen en Bennekom verkrijgbaar. Het staat ook vaak op de tap van het Café Rad van Wageningen.

Verder staan wij zelf altijd met veel plezier op de Wageningse Molenmarkt op de tweede zaterdag van september. Hopelijk kan die dit jaar gewoon weer plaats vinden.

Bier van de tap en in flessen op de Molenmarkt.

Met het drinken van Ons Bier draagt u bij aan een mooier landschap op de Wageningse Eng met golvende korenvelden waarvan u kunt genieten. Kortom, een verhoging van de natuurwaarden en een betere leefomgeving voor alles wat leeft op de Eng. Doordat u Ons Bier koopt, kunnen wij de graanvelden en ons doel van het herstellen van de natuur gaan uitbreiden.

Voor verkooppunten kijk onder Adressen.

Graan voor écht Wagenings brood en écht Wagenings bier