Korte ketens

We vinden het belangrijk om de voedselketens voor onze graanproducten zo kort mogelijk te houden en om circulaire stromen in stand te houden. Dat betekent voor ons: ‘zoveel mogelijk lokaal’.

De Stadsbrouwerij Wageningen is een belangrijke koper van de vermoute gerst. De brouwers Dennis en Stefan, met hun ambachtelijke kennis en Wagenings water, brouwen daarmee onder andere Ons Bier en Wageningse Engel.

Georiënteerd op de lokale markt ontwikkelen Stefan en Dennis sinds 2013 eigenzinnige, karaktervolle bieren die elk voor zich een waardevolle aanvulling zijn op het huidige bierlandschap. Alle bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen, waarbij ook de basismout afkomstig is van lokale boeren van stichting De Wageningse Korenschoof.

Maar weinig mensen weten dat onze rogge, in de jaren dat de bakkwaliteit goed is, rechtstreeks naar de Wageningse Molen De Vlijt gaat. Een deel van het roggemeel gaat naar Bakkerij Stroop, die er tarwe-roggebrood en meergranenbrood van bakt voor verkoop bij Odin in Wageningen en Kardoen in Bennekom. Deze twee broden bevatten 20 en 10% rogge, die dus geteeld is binnen onze gemeentegrenzen.

Soms zetten we ook rogge of gerst af als veevoer. Dan gaat het bijvoorbeeld naar de koeien van boerderij De Hooilanden of de boerderij De Groote Voort in Lunteren waar de Remeker kaas gemaakt wordt.

Stro verkopen we het liefst aan boerderij De Hooilanden, omdat we daarmee een traditionele band met het Binnenveld in stand houden.

Ons Bier is verkrijgbaar op verschillende plaatsen, onder andere bij Streekwaar op de Wageningse Zaterdagmarkt. Zie voor meer verkooppunten onder Adressen.

Graan voor écht Wagenings brood en écht Wagenings bier